Alle snakker om Facebook, men hvad kan os der driver en virksomhed egentligt bruge det til, når det kommer til stykket? Netop dét giver jeg her mit bud på, og læser du hele indlægget, får du 5 konkrete metoder til at skaffe kunder via Facebook på.

Opret annoncer
At oprette en annonce på Facebook er ikke svært, men som opsætningen er lige nu, har de nu ikke gjort det let at finde frem til selve annoncørsiden. Helt nede i bunden finder du linket “Annoncering”, hvorefter du trykker “Opret annoncer”.

Her kan du gå i gang med at skrive en kort annoncetekst, og segmentere i hvem du gerne vil ramme med annoncen. Segmenteringsmuligheden er den store styrke bag annoncering på Facebook, og du må derfor gerne give dig god tid med især det punkt.

Jeg plejer at vælge betaling pr. klik (Ca. 1-1,5$ pr. klik), men du har også mulighed for at betale pr. 1000 visninger.

Lav en generel side
En af de helt store markedsføringsmuligheder på Facebook er, at lave en generel side der på den ene eller anden måde relaterer til dit produkt eller service, uden direkte at være tilknyttet din virksomhed.

Tag eksempelvis siden E-handel, som jeg oprettede i sidste uge. På den side vil jeg løbende udgive relevante nyheder om e-handel, og i kraft af mit arbejde hos ScanNet, vil jeg naturligvis også sende et par nyheder derfra.

Sælger du økologisk tøj, kunne du eksempelvis oprette en side der hedder “Økologi”. Tænk på hvor mange der potentielt vil melde sig ind i den – ret mange ikke? Find et emne og sidenavn som din målgruppe kan identificere sig med. Sørg for at siden har et passende billede, og invitér derefter dine venner.

Som administrator af sådan en generel side, får du altså gratis adgang til en masse mennesker, der højest sandsynlig kunne være interesseret i dine produkter.

Vær opmærksom på ikke at overdrive antal opdateringer (jeg udgiver ca. én nyhed hver 2-3 uge). Dine opdateringer skal også være objektive og relevante – du kan altså ikke bare sende tilbud fra din egen virksomhed. Med andre ord, brug kun denne markedsføringskanal med stor omtanke.

Du opretter en side ved igen at trykke “Annoncering”, derefter “Sider” efterfulgt af “Opret en side”.

Lav en side til din virksomhed
En af de mest oplagte marketingtiltag du kan starte med på Facebook, er at oprette en side til din virksomhed (Eksempelvis som jeg har gjort til ScanNet).

Sådan en side tiltrækker typisk relativt få men meget loyale medlemmer, som du nu nemt kan informere om nye produkter og andre nyheder. Disse mennesker fungerer, i kraft af deres tilknytning til din side, også inddirekte som ambassadører for din virksomhed. Dine medlemmers Facebook-venner kan jo se at deres ven er medlem af din virksomheds side, hvilket i sidste ende kan betyde, at du bliver en helt ny kunde/medlem rigere.

Opdatér din status
At opdatere sin status (som i skrivende stund betegnes “Hvad har du på hjerte?”), er den nemmeste måde at promovere sin virksomhed på Facebook. Du når i første omgang kun ud til dine Facebook-venner, men det er jo en begyndelse. Måske får du et par kunder derfra, og måske er din sides indhold så godt, at dine Facebook-venner også deler den med sine Facebook-venner. På den måde spredes budskabet som ringe i vandet.

Gør det nemt at dele dit indhold
Din hjemmeside får flere besøg – og derfor får du sandsynligvist også flere kunder – hvis du gør det nemt at dele din hjemmesides indhold på Facebook.

Ideen er, at du indsætter et link til Facebook på din hjemmeside, som automatisk sender din side ud på Facebook ( i stedet for at folk manuelt skal kopierer din hjemmesideadresse og derefter gå ind på Facebook). Det kan gøres på mange måder (på alle sider eller nogle udvalgte sider, med et Facebook-logo eller blot med tekst, osv.), og her kan du læse mere om at dele indhold på Facebook.

Generelt: Uanset om det gælder din egen profil, dine Facebook-sider eller andet på Facebook, skal du være opmærksom på, ikke at udsende dine kommercielle budskaber for tit.

Jeg håber, at du finder denne artikel brugbar, og at du vil dele den på Facebook og stemme på Anyhed.dk. God fornøjelse med at skaffe flere kunder.