Google er hjernedød – Skriv HVAD du sælger

Her kommer lige et hurtigt lille indlæg, om en pudsig og ikke-seo-venlig “ting”, jeg er rendt ind i på forsiden af et par webshops. Hvis teksten på din hjemmeside minder lidt om eksempel 1, er moralen simpel: Få det ændret!
Eksempel 1:

Velkommen i vores webshop
Vi tilbyder de bedste produkter til de bedste priser, og med 14 år i branchen har vi meget erfaring. Vi brænder for alle produkterne, og vi bestræber os på at leverer den bedste service.

Kan du se hvad der mangler? Indlæggets overskrift har vel afsløret at det drejer sig om at skrive HVAD man sælger, og ikke hele tiden bruger generele betegnelser som produkter, services, vores udvalg, osv. Google og de andre søgemaskiner er hjernedøde og kender ikke dit firma – skriv derfor HVAD du sælger. (se eksempel 2)

Eksempel 2:

Velkommen i vores webshop
Vi tilbyder de bedste hvidevarer til de bedste priser, og med 14 år i hvidevarerbranchen har vi meget erfaring. Vi brænder for alle slags hvidevarer, og vi bestræber os på at leverer den bedste service.

Kan du se pointen? Ellers trænger du godt nok til briller 😉

14 thoughts on “Google er hjernedød – Skriv HVAD du sælger

 1. Pingback: www.anyhed.dk
 2. Man kan da sagtens lave en blanding af søgeord og Ozas overskrift/h1 – dog vil jeg nok også selv ændre ozas, til noget lignende: “Velkommen til vores webshop med hvidevarer”. Men ja – pointen er vel snart fesset ind for de fleste 😀

 3. Hejsa Nick!

  Pointen med indlægget er, at istedet for ord som: “produkter”, “vores udvalg”, “de services vi tilbyder” osv., bør man bruge sine søgeord. At man så OGSÅ kan gå skridtet videre og bruge sine keywords i h-tags, title, description, ankertekster, alt-tags, meta-keywords, osv. osv. osv., er fuldstændigt rigtigt. Men noget så banalt som at udskifte intetsigende ord med søgeord er en god start 🙂 Ikke? 🙂

 4. Det kan vi hurtigt blive enige om Oza – men jeg føler blot, at når man laver et sådant indlæg her – burde man rådgive om det helt rigtige i stedet for kun halvt rigtige 🙂 hvis du kan følge mig.

  Muligvis kommer der nogle med mindre forstand på seo forbi, og går ud fra at bloggen er til for dem, for at de kan lære noget – blot derfor jeg påpegede denne ting 🙂

 5. Tja det kan du mene – og jeg ved hvad du mener 😉 Mit indlæg er skrevet på baggrund af noget specifikt jeg har set et par gange – derfor er eksempel 1 og 2 faktisk ens – bortset fra at jeg har ændret de intetsigende ord med søgeord. Og det er DET, indlægget handler om. Budskabet er ikke SEO-tekstforfatning som sådan, men: “Google er hjernedød – skriv HVAD du sælger”… 🙂

 6. Vil så også give Nick ret, da jeg mener at du via dette indlæg “underminerer” betydning af en god titletag.

 7. Hej Rune

  Jeg syntes det er nogle fornuftige ting der bliver nævnt i denne tråd og du har helt sikkert ret i de ting der også bliver påpeget : )

  Jeg har en ide om at en masse mennesker vil tage det til sig og bruge mange timer foran skærmen for at ændre ordvalget i deres webshops/sites, hvilket også er et skridt i den rigtige retning men stadig mangelfuld, da jeg mener titletags er et væsentligt faktor mht. SEO og virkelig gør en forskel.

  Så når du endelig gør folk opmærksomme på ordvalget kunne mand lige så godt nævne titletags med ?

 8. Tak for din kommentar Erdal. Du har ret i, at titletags er en væsensenlig faktor – men du kalder mit indlæg, der omhandler forsidetekster, for mangelfuldt fordi jeg ikke nævner vigtigheden af titletags i indlægget? Jeg er selvfølgelig helt og aldeles enig i, at søgeord skal nævnes i titletag, h-tag, brødtekst og meget meget mere – men dette spefikke indlæg omhandler jo nærmere alt det corporate bullshit folk skiver på deres forside – jeg prøver at få folk til at komme til sagen, og skrive hvad de laver og sætte ord (søgeord) på deres tekster!

  Jeg forstår selvfølgelig godt hvad du mener, men jeg holder mig til et specifikt emne i dette indlæg, og det må du og andre forstå. Ellers kunne jeg jo også nævne linkbuilding i samme forbindelse – det bliver sku svært at sætte grænsen til sidst 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *