Lad domænet hjælpe dig frem

Som tidliggere nævnt, er det en væsentlig fordel, at arbejde med et domæne der indeholder det primære søgeord. Grunden til at jeg vil nævne det i et indlæg for sig selv er, at mange har et par spørgsmål i forbindelse med dette. Eksempelvis:

Gælder det samme for subdomæner og branddomæner? Hvor effektivt er det? Er det nærmest et must hvis vi vil have gode placeringer på dette søgeord?




Lad mig starte med at sige, at der er kæmpe forskel på subdomæner og branddomæner. At have søgeordet i branddomænet er effektivt, mens søgeordet i subdomænet mere eller mindre er uden SEO effekt. Det skal selvfølgelig understreges, at det altid er fordel at navngive et subdomæne efter indholdet. Forstås, kunder klikker hellere på relevante og sigende resultater, og der hjælper det jo at subdomænet er med til at fortælle hvad sitet drejer sig om. 

Har du et godt domænenavn du bruger idag, synes jeg ikke du skal udskifte det. Ihvertfald ikke for enhver pris, for har dit domæne efterhånden et par år på bagen, vil siden miste sin nuværende ancenitet og placeringer.

Finder du et godt domænenavn der virkelig beskriver det du laver eller sælger, kan du overveje at:

  • bruge det i adwords kampagner
  • bruge det alm. markedføring – oprette en DNS pegning til dit site
  • udskifte dit gamle domæne
  • bruge dit nye domæne til et andet site (tema site)

8 thoughts on “Lad domænet hjælpe dig frem

  1. Ja, det er tilsyneladende stadig en stor hjælp at have søgeord og domænenavn på linie.
    Desuden kan man være heldig at få lidt gratis trafik på den måde. (folk der bare tager en chance og taster et domænenavn ind i browseren for at finde det de leder efter)

  2. Hej Anders

    Ja præcis – og nu hvor du nævner det, er det faktisk mit indtryk, at der er en hel del, af dem der prøver sig frem, og taster en domænenavn ind…

  3. Jeg gør det aldrig, jeg skriver aldrig et vilkårligt navn i adressefeltet i håb om at ramme rigtigt. Ingen jeg har talt med gør det. Der var en der gjorde det en overgang, men personen holdt ret hurtigt op, for det er aldrig rigtigt det man rammer og det er derfor spild af tid.
    Ydermere får man et rodet adressefelt. Jeg mener jeg klikker ofte ned i tidligere besøgte adresser. Hvis det bare er et stort rod deroppe, så kan man jo aldrig finde tilbage til de steder man besøgte..
    Så min konklusion på dette må være følgende: Det er ligegyldigt hvad domænenavnet hedder.

    Mvh
    Jesper

  4. “Jeg gør det aldrig, jeg skriver aldrig et vilkårligt navn i adressefeltet i håb om at ramme rigtigt.”

    Nææh, det gør jeg heller ikke. Aldrig. Men jeg ved at der er en del derude der gør, så er domænet godt, mener jeg fint det kan forsvare at lave en simpel DNS pegning.

    “Så min konklusion på dette må være følgende: Det er ligegyldigt hvad domænenavnet hedder.”

    Hehe – dream on….

  5. Jeg kan sagtens finde på at taste domænet ind direkte. For tænk nu hvis det var ledigt – så ville jeg købe det med det samme. Men jeg er måske heller ikke helt normal 🙂

  6. Langt de færreste internetbrugere leger særligt meget med adresselinien.
    Jeg lider frygteligt af den antagelse, at det mest er it-folk og webbureauer der elsker at indtaste et vilkårligt domæner… enten ud fra deres egen associationsevne eller af ren og skær nysgerrighed.
    Satser man på den “almindelige dødelige internetbruger” som ikke har sat sig synderligt meget ind i computere og software er deres søgninger mest begrænset til googles søg knap.
    Dog vil jeg postulere at et godt og simpelt domænenavn ikke er til at kimse af. Dels giver det en rolig adresselinie som øjet kan overskue. Og yderligere er det et plus hvis domænenavnet ligger meget tit op af budskabet rent betydningsmæssigt 🙂

  7. Hvad er din erfaring med bindestreger?

    Jeg er ved at start http://www.eeepc.dk – men er i tvivl om, hvorvidt http://www.eee-pc.dk burde have været det rigtige domæne i brug, da det det hele handler om er “Asus Eee PC” (som altså staves i 2 ord, hvilket vil “minder mest om” at have det med bindestreg..)
    Men er det vigtigt om det er med eller uden bindestreg!?

  8. Hej du

    Jeg foretrækker uden bindestreger, og jeg synes mest om eeepc.dk

    Om det er vigtigt: Tja, det afhænger vel lidt af formålet. hvis du forestiller dig at folk skal taske URLen ind manuelt, er det jo en god ide at gøre det brugervenligt (uden bindestreg). Satser du på søgemaskiner m.m., og er det desuden rent visuelt pænere at bruge bindestregen, kan det selvfølgelig godt forsvares at bruge den 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *