Går du med tanker om at prøve kræfter med lidt SEO, kan jeg varmt anbefale dig at oprette en blog. Ved du hvad en blog er? Lad os lige få det på plads for en sikkerheds skyld:

“En blog (eller weblog) er en hjemmeside, som opdateres jævnligt med korte tekster (kaldet indlæg eller poster), som regel med den til enhver tid nyeste øverst og med mulighed for, at læserne kan kommentere de enkelte indlæg. Indholdet kan variere fra det personligt dagbogsagtige til det politisk debatterende eller tematiske. En blog er ofte knyttet til en person, men kan også deles af en større gruppe. En person, der skriver blog, kaldes en blogger.”

Bloggen indbyder til publicering, og dette er noget søgemaskinerne kan lide. Hyppige opdateringer og masser af god tekst. Blogs er ikke opbygget ens, og jeg vil derfor anbefale dig WordPress, der egner sig særligt til søgemaskineoptimering.  
Bloggen sparker dig igang
Som jeg skrev før, indbyder det at have en blog til publicering. Det er jo et publiceringsværktøj, hvilket ofte sparker folk igang med at forfatte noget. Noget relevant der drejer sig om det man laver eller tænker. For det er jo tit problem med hjemmesideejere – opdateringer. “Hvad skal jeg skrive om?” Det er som om bloggen giver mange en undskyldning for at komme igang med tekstforfatning. Rammen er anerledes og man kan tillade sig at være lidt mere personlig.
Hyppige opdateringer og masser af god unik tekst, er guf for søgemaskiner, og mange bloggere oplever derfor også at de får gode placeringer i søgemaskinerne. Bedre end deres gode gamle hjemmeside endda! Og hvorfor så det? Jamen der er jo først og fremmest det med bloggens konstruktion – søgemaskinerne sendes effektivt rundt i alle kroge af bloggen og får alle stumper tekst med via en eksemplarisk intern linkstruktur. Andre faktorer der spiller ind er bl.a. opdatering, masser af tekst, SEO-features(unik title/meta-tags), kodningen og eksterne links. (skriver du noget interessant, begynder folk at linke til din blog)

Jeg faldt over lidt kritik af blogs på Wikipedia, da jeg skulle skrive dette indlæg. Jeg synes det skal læses med en smil på læben.

Kritik af blogs fra Wikipedia:

  • De fleste blogs er dagbogsskriverier, der fylder internettet med ligegyldige skriblerier.
  • Diskussionerne udvikler sig ofte til mudderkastning frem for nuanceringer.
  • Ved at linke til hinanden opnår blogs en irrelevant høj placering på søgemaskinerne.
  • Uden redaktionelle filtre spredes der uproportionelt meget disinformation. Fejltagelser bliver ikke rettet, men får lov at stå uimodsagt.
  • Utrænede skribenter er nemme ofre for skjult markedsføring og andre former for plantede informationer.
  • Bloggens “emnebaserede” linkning mellem ligesindede skribenter medfører selvopretholdende “echochambers”; silo’er af ideer, hvor der ikke stilles kritiske spørgsmål til en gang vedtagne sandheder.
  • Man skal nogle gange logge sig ind for at kommentere en blog. Det er en barriere for deltagelse.

🙂 Jeg synes nu ikke blogs er så slemme, og de er bestemt kommet for at blive.

Så hvis du ikke har en blog, er lidt SEO interesseret og har læst hertil, synes jeg da bare du skal komme igang! 😉

Hvad gør jeg?
Hvis du bare vil snuse lidt til blogosfæren kan du oprette en gratis blog på eks. wordpress.com. Hvis du gerne vil igang for alvor skal du uden tvivl have en blog på dit eget domæne – så har du magten over bloggen, og det virker mere seriøst. (køb et domæne og tal med din udbydere om at få en WordPress-blog lagt på – du henter den bl.a. fra WordPress.dk)