Hvis du intersserer dig lidt for søgemaskineoptimering har du sikkert for længe siden set at Anders Fogh Rasmussens hjemmeside ligger øverst på Google når du søger på ordet hulemand. You know, linkbombing…

Men lad mig nu alligevel ridse op hvad det er for noget med hulemand og Anders Fogh Rasmussen – for dem der skulle have overset det, eller måske er nye i SEO-verdenen:

Som jeg tidligere har skrevet om, er indgående links ufatteligt vigtigt når man laver søgemaskineoptimering. Det lyder simpelt og ligetil, men det er oftest det sværeste for mange. Desuden er det heller ikke nok at få links fra andre hjemmesider, de kan nemlig oprettes meget forskelligt og med vidt forskellig effekt. Ønsker du eksempelvis at blive fundet på ordet hulemand, er det meget væsentligt at ankerteksten er selve ordet du vil findes på. Altså det vil sige, at det ord man skal klikke på for at komme til siden du vil linke til, skal være dit søgeord. Eksempel: Klik her og læs mere om en hulemand.

Men – jeg har flere gange kigget mig lidt omkring efter hvem det dog er, der linker til vores glimrende statsminister med ankersteksten hulemand. Dog uden held. Og jeg er derfor begyndt at overveje om der virkelig er tale om linkbombing, eller måske om Google efterhånden har nogle velfungerende semantiske evner blandt søgninger i de organiske resultater? Anders Fogh er jo i adskillige år blevet kædet sammen med ordet Hulemand efter Roald Als satiretegninger, og desuden er der ikke meget konkurrence på ordet hulemand.