Når man laver SEO på et website, er det store fokus oftest at finde de produktrelaterede søgeord som kunderne benytter. Det kunne eks. være “spabad”, “billigt spabad”, “udendørs boblebad” osv.

Dette er søgeord der er meget salgsorienteret, og det er jo selvfølgeligt ekstremt vigtigt at optimere disse ord, men noget mange hjemmeside-ejere ikke bruger energi på, er at optimere de lidt “blødere” søgninger som ofte udføres af de eksisterende kunder, nye mulige kunder samt andre interesserede.

Tænk gerne på det som god kundeservice, at kunderne kan finde svar på mange af de oplagte spørgsmål, når de bruger Google (som mange gør, i stedet for at skulle lede på sitet). God service giver flere salg, så dette er absolut værd at bruge tid på.

Prøv at google nogle af nedenstående søgninger med udgangspunkt i dit eget site/firma, og se om de søgeresultater der kommer frem er tilfredsstillende.

Hvis du synes der mangler noget i SERP, kan du eks. optimere tekst/title der hvor oplysninger allerede står, og er de ikke på dit site, må du lave en ny side på din hjemmeside (overvej evt. at lave en FAQ, som giver dig en oplagt mulighed for at optimere mange af disse søgninger).


Her får du 10 forslag til søgesætninger, som du måske bør have mere fokus på:

1) Åbningstider (“firmanavn åbningstider“)
2) Kontaktoplysninger (eks. “firmanavn telefonnummer, firmanavn adresse“)
3) Tilbud, udsalg, restsalg og rabat (eks. “firmanavn udsalg“)
4) Job (eks. “firmanavn job“)
5) Varianter af firmanavnet (Se i Analytics hvilke brand-søgninger der skaber trafik og optimer disse vigtige søgning. En shop der hedder “legeshoppen.dk” bliver måske af kunderne også googlet som “legetøjsshoppen” etc.)
6) Facebook, nyhedsbrev, SMS (eks. “firmanavn facebook“, “firmanavn nyhedsbrev” )
7) Centrale medarbejdere (eks. “firmanavn peter petersen“)
8.) Returret, fortrydelsesret, bytte (eks. “firmanavn fortrydelsesret“)
9) Gavekort, gaveindpakning (eks. “firmanavn gavekort“)
10) Fragt (eks. “firmanavn fragt“)

Jeg har taget udgangspunkt i søgeordsdata fra forskellige webshops + fysiske butikker jeg arbejder med, men alt efter branche og firmatype er søgetendenserne selvfølgelig forskellige. Brug derfor kun tid på søgeord, som du mener er relevant for netop dit site/firma.

Har du spørgsmål eller forslag til andre service-relaterede søgeord, er du meget velkommen til at smide en kommentar.