Når du arbejder med søgemaskineoptimering er en af de mest effektive redskaber linkbuilding. En langsigtet process der forbedrer dit sites troværdighed og ikke mindst ranking i søgemaskinerne.

Men hvordan griber du din linkbuilding an? Mange slækker på kvaliteten når de laver linkbuilding – hvilket er lidt som at tisse i bukserne. Du bør aldrig springe over hvor gærdet er lavest, når højeste gærde i forvejen er lavt. Det er jo nemt og lige til at lave god linkbuilding, og hér får du et par råd til hvordan du holder kvaliteten oppe. 

Skriv tekster med indhold

Du sørger forhåbentligt for at skrive gode tekster med reelt indhold? Du får ikke samme effekt ud af at skrive vrøvletekster – det er gennemskueligt for søgemaskinerne i længden, så sørg for at indholdet i dine tekster er unikt og godt. Det betaler sig i længden.

Skriv tekster du kan stå ved

En god tommelfingerregel når du linkbuilder er, at du skal lave dine tekster af en så høj kvalitet, at de i principet kunne stå på dit website uden at du ville skamme dig. Du skal kunne stå ved de tekster du laver, da kunder og konkurrenter KAN og, i sidste ende, VIL finde nogle af dine linkbuilding-tekster. Hold derfor kvaliteten oppe, og ansku linkbuilding-artiklens primære formål som branding af din virksomhed/produkt, og sekundært som en del af linkbuilding og søgemaskine optimering.

Benyt relevante sites

Stræb efter at få links fra relevante sites af en høj kvalitet. Mange spilder sin tid i jagten efter “så mange links som muligt”, selvom ét relevant link kan være bedre end 100 mindre relevante.

Overvej outsourcing

Er din tid ikke til linkbuilding – som jo løbende kræver en del timer – bør du overveje at outsource dele af eller hele linkbuilding arbejdet. Du kan starte med at finde en dygtig tekstforfatter, som kan hjælpe dig med at skrive velformulerede tekster (Dette kræver, at du selv har nogle relevante sites at linke fra).
Overvejer du at outsource hele din linkbuilding kan du kontakte undertegnede eller andre skarpe SEO-drenge, og på den måde få lavet en løbende aftale om linkbuilding.

God weekend og tak fordi du læste med,

Rune Hansen