Er Yahoo ubrugelig? Det er ihvertfald blevet mig en vane at kritisere søgeresultaterne på Yahoo, og jeg tænker derfor, at det eneste rigtige at gøre, er at lave en test af resultaterne på side 1.Det første jeg søger på er “stress”:

Se screendump her

Vurdering:
7 ud af 10 organiske resultater er udlandske (6 amerikanske og 1 fransk), hvilket ikke er optimalt. Jeg er dansker og søger på Yahoo.dk efter oplysninger om stress, og jeg foretrækker naturligvis tekst på dansk. Alle 10 organiske sites er overvejende store infosites med en vis anciennitet.

Det næste jeg søger på er “københavn hotel”:

Se screendump her

Vurdering:
Det er helt tydeligt, hvor nemt og hurtigt denne type geografiske søgninger er på Google med Google Maps. At alt er tekst på Yahoo, betyder at jeg ikke kan få noget overblik før jeg klikker mig videre på et site. (De 10 organiske resultater virker dog relevante – det tager bare tid at få overblik!)

Det tredje jeg søger på er “børnetøj”:

Se screendump her

Vurdering:
Her er der ikke noget jeg undrer mig synderligt over, og det er et udemærket resultat, udelukkende med webshops der sælger børnetøj – ligner næsten en Googlesøgning 🙂

Konklussion

Yahoo er ikke på niveau med Google – men det er sikkert en udemærket søgemaskine hvis man bor i USA. Men det gør vi jo bare ikke, og der er altså for mange udenlandske resultater i SERPS når der søges på multisprogede ord såsom stress, coaching osv. Desuden er den geografiske søgning ikke integreret som ved Google Maps, så jagten efter de rigtige informationer tager lidt længere tid. Kort og godt: Jeg holder mig fortsat fra Yahoo, og bruger fantastiske Google!!

Afslutningsvis kan jeg så spørge dig: Er Yahoo noget lort?